Mittelberg

Mittelberg ligt in het westen van Oostenrijk, dicht bij de Duitse grens, in de provincie Vorarlberg. De plaats wordt omgeven door bossen en de Allgäuer Alpen, met bergen zoals de Bärenkopf (2.083) en de Widderstein (2.536). Dit bergmassief maakt onderdeel uit van de noordelijke Oostalpen.

Zürich is gelegen op 192 km, Hirschegg in de regio gelegen (op 3 km ), Oberstdorf in de regio gelegen (op 19km). Het dorp Mittelberg is tegelijk ook de naamgever aan de gemeente Mittelberg. Daar horen ook bij de wijken Tobel, Höfle, Schwende, Stütze en Bödmen.

Het dorpje Mittelberg ligt op een hoogte van 1.215 meter en is een sfeervolle plaats met een landelijke uitstraling. Het centrum van Mittelberg, met vele bars en eetgelegenheden, ligt aan een zijstraat van de hoofdweg. Op het hoogste punt van het dorp staat de R.K. Kerk  St.Jodok met de oudste kerktoren van het Kleinwalsertal. Ook staan hier in de buurt de openbare school met peuterschool en de Walmendingerhornbaan. De tennishallen en de ijsbaan zijn in Bödmen gevestigd. Vanuit Schwende komt men via wandelpaden in het Wildendal en vanuit Bödmen komt men in het Gemseldal.

De Omgeving

Baad

Baad

 

Baad is het kleinste en tegelijkertijd het hoogstgelegen dorp in het Kleinwalsertal wat op 1.244 meter hoog ligt. Van hier uit kunt u alleen te voet verder omdat Baad volledig door de bergen omgeven is. Baad is voor talrijke wandelingen in de omliggende dalen (het Bärgunttal, Deratal, Starzeltal) het uitgangspunt. De Breitach ontspringt hier vanuit de Bärguntbeek, de Derrabeek en de Durabeek. De bergkerk St.Martin is ietwat hoger gebouwd. De enige bron waaraan het dorp zijn naam dankte, de Schwefelquelle, bestaat vandaag de dag helaas niet meer.

Hirschegg

 

Het prachtige dorpje Hirschegg ligt op een hoogte van 1.122 meter hoogte. Hirschegg ligt dichtbij de skigebieden Mittelberg en Riezlern, maar heeft zelf natuurlijk ook een skigebied. Met alle skigebieden in de buurt die nog geen 5 minuten rijden zijn heeft u wel liefst 114 km aan skiplezier. Als u met kinderen op skivakantie gaat is Hirschegg een goede keuze. Het dorp is erg kindvriendelijk en ook zeer tevreden onder de beginners. Opstappen bij het Walserhaus, brengt de Heuberglift u naar boven om van daaruit door te kunnen wandelen of skiën naar Parsenn.

Riezlern

 

Riezlern ligt in het begin van het dal en is met haar wijken Wald, Schwende, Unterwestwegg en Egg het grootste dorp in het Kleinwalsertal. Het dorpje ligt 1.089 meter hoog. Het huisvest ook het gemeentehuis voor alle 4 de dorpen van de gemeente Mittelberg.
Met aan de voet van het dorp Kanzelwand gondel, die u naar een hoogte brengt van 1957 meter. Vandaar uit prachtige pistes naar Felhorn, Nebelhorn en Oberstdorf. En zomers schitterende wandelroutes daar naar toe.